Webügy | Karácsonyi vásárlás az interneten
 

Karácsonyi vásárlás az interneten

Karácsonyi vásárlás az interneten

Az elmúlt néhány évben a vásárlási szokásaink jelentős változásokon mentek keresztül, amely során az internetes kereskedelem és az általa biztosított kényelmi, valamint anyagi előnyök jelentős szerepet játszottak. A karácsonyi időszak internetes vásárlási statisztikái igen tanulságosak lehetnek a szolgáltatók számára és mindenképpen érdemes felismerni a vásárlói igényekben rejlő lehetőségeket.

A 2015-ös karácsonyi előtti adventi időszak internetes vásárlási statisztikáihoz képest idén, 2016-ban 25%-os növekedés tapasztalható a webes eladások során. Gyors vásárlás, kedvezményes árak, választható fizetési megoldások, gyakran ingyenes házhoz szállítással – Ezek az előnyök nagyban hozzájárulnak az internetes vásárlói aktivitás növekedéséhez.

A vásárlói bizalom egyre inkább erősödik a webshopok és termékeik iránt, amelynek köszönhetően már a nagyobb értékű vásárlásoktól sem riadnak vissza felhasználók. A gyártók és szolgáltatók ennek tükrében már novemberben maximális készlettel várják vásárlóikat (a statisztikák szerint a magyar nők 71%-a már ilyenkor elkezdi a karácsonyi ajándékok beszerzését).

2016. Legnépszerűbb Karácsonyi Ajándékai:
– Okostelefonok, táblagépek, LED és LCD Tv-k (39%)- Könyvek (41%)- Játékok (gyerek és felnőtt használatra szánt termékek is a kategóriába sorolhatóak – 41%)

– Prémium italok, édességek és egyéb élelmiszerek (42%)

– Ruházati termékek és divat kiegészítők (46%)

– Szépségápolási termékek (47%)

Ezeken a slágertermékeken kívül egyre többen választanak élmény utalványokat és egyéb szabadidős tevékenységhez kötődő meglepetéseket karácsonyra.

Összegezve, a statisztikák szerint a vásárlók 43%-a intézni online a karácsonyi ajándékok beszerzését és ez az arány évről évre csak növekszik. Ennek tükrében a szolgáltatóknak érdemes egyre inkább az online világ felé fordulni és a minőségi jelenlétnek köszönhetően folyamatosan növelni bevételeiket.

A Webügy naprakész, modern online marketing és fejlesztési szolgáltatásaival mindenben készséggel áll új és meglévő ügyfelei rendelkezésére, hogy Ön és vállalkozása elérhesse kitűzött céljait!


KAPCSOLAT