Webügy | A modern technológiák vs. a retro technológiák a mindennapjainkban
 

A modern technológiák vs. a retro technológiák a mindennapjainkban

valamii-regi

A modern technológiák vs. a retro technológiák a mindennapjainkban

Napjainkban minden egyértelműen arra mutat, hogy a modern technológiák megállíthatatlanul részévé váltak életünk minden részének. Megkönnyítik és időhatékonyabbá teszik a mindennapokat és folyamatosan kiszorítják azokat a régi, akár elavult technológiai megoldásokat, amiket eddig ismertünk. Érdekesség, hogy hiába gondoljuk, hogy szépen lassan kivesznek a ma már retronak számító eszközök és technológiai megoldások, a gyakorlat pontosan az ellenkezőjét mutatja.

A statisztikák és a mindennapok gyakorlata is azt mutatja, hogy szívesen járunk könyvtárba és antikváriumba, még mindig melegséggel tölti el szívünket egy-egy kézzelfogható fotó nézegetése, vagy igen is létjogosultsága van a bakelitlemezeknek.

A retro technológiák reneszánszának okait több szempontból érdemes megvizsgálni!

Az első meghatározó szempont a különböző korosztályok érzelmi kötődéséből, megszokásából vagy épen az újdonság varázsából adódik. Társadalmunk idősebb vagy középkorú rétege nem csupán ismeri, de sokáig használta is a különböző eszközöket, pl.: természetes módon nyomtatott könyveket vagy újságokat olvastak, diafilmek vetítésével ismerték meg gyerekkoruk kedvenc meséit, minden nyaralás alkalmával komoly dilemma volt, hogy mennyi filmtekercset vigyenek magukkal a legjobb pillanatok megörökítéséhez, kedvenc slágereik bakelitlemezekről vagy magnókazettáról szóltak és még sokáig folytathatnánk a felsorolást. A fiatalabb korosztály számára az újdonság erejével hatnak ezek a lehetőségek, hiszen Ők már a technológiai újdonságok széles tárházából válogathatnak. Nem értik minden esetben, hogy ezek az eszközök, hogyan is működtek vagy milyen élményt nyújtottak, de mindenképpen izgalmas számukra.

Másik meghatározó szempont, hogy számtalan modern gyártó is felismerte a régi dolgokban rejlő üzleti lehetőségeket és szinte divatot teremtettek a retro eszközök újra gyártásával. Sok éves múltra visszatekintő eszközök modern köntösben, azonban az életérzés még mindig a régi… Az amerikai és európai eladási statisztikák is egyértelműen azt mutatják, hogy a modern technológiai eszközök kimagasló bevételeket hoznak a gyártóknak, azonban a vártnál sokkal kisebb mértékben csökken a régi holmik eladási volumene. (Ezt az arány hazánkban is megfigyelhető.)

A filmgyártás és fotózás már digitális technológia felhasználásával történik, TV-t a mobilunkon nézünk bárhol és bármikor, pontosan így hallgatunk zenét, intézzük bankügyeinket, a vásárlást valamint a kommunikáció maximálisan idő és helyfüggetlen. Az okoseszközök életünk minden területét támogatják!

A tanulság a modern technológia vs. retro technológia kérdéskörrel kapcsolatban, hogy felgyorsult életünkben hasznos segítséget nyújtanak a korszerű eszközök, azonban kényelmesen megférnek a retro darabok is a mindennapjainkban.

Amennyiben az üzleti életben szüksége van egy modern megoldásokat nyújtó partnerre, keressen minket bizalommal, hiszen…

Az Ön vállalkozásának webes ügyei a mi szívügyünk…


KAPCSOLAT